GARA GARA MABUK LELAKI INI BUAT TINDAKAN GILA YANG MENGAKIBATKAN PEMBEDAHAN PERLU DIJALANKAN… TAK BOLE MASUK AKAL!!

Seorang lelaki di Guangzhou baru-baru ini dimasukkan ke hospital selepas dia memasukkan cawan kaca ke dalam duburnya, menurut artikel yang dibawa oleh Tencent News.

Insiden itu berlaku beberapa bulan selepas seorang lelaki di bandar Zhongshan, Guangdong membawa botol minuman keras ke dalam punggungnya, didakwa melegakan masalah usus yang disebabkan oleh kepedasan.

Lelaki yang mengamalkan ilmu dalam ‘kepercayaan’ yang dilaporkan sudah bertahan selama dua hari dimana cawan itu dimasukkan ke dalam punggungnya sebelum menuju ke Hospital Gabungan Keenam Universiti Sun Yat-sen yang memerlukan perhatian perubatan yang serius.

Pemeriksaan X-ray yang diambil oleh pihak hospital mendedahkan bahawa cawan bersize diameter 7-centimeter yang tinggi 8 sentimeter itu terletak pada betul-betul di dalam usus lelaki itu.

Selepas beberapa kali percubaan untuk mengeluarkan cawan itu gagal dari objek itu dimasukannya, doktor terpaksa menjalani pembedahan, iaitu memotong usus untuk mendapatkan serpihan kaca yang sudah pecah, yang kelihatan sepertimana permukaan cawan di bahagian atas.

 

 

 

Sumber – www.thatsmags.com/

 

Baru-baru ini, seorang lelaki bergegas dari rumah ke Hospital Gabungan Universiti Zhongshan University, bagi mendapatkan bantuan doktor.

Dari filem X-ray dibahagian atas perut boleh nampakan sangat jelas bahawa tengah-tengah rongga pelvis lelaki adalah bayangan padat silinder yang agak condong, terletak di rektum atas.

Doktor segera cuba membantu lelaki itu bagi mengambil serpihan kaca yang pecah, tetapi cubaan itu gagal lalu pembedahan perlu dilakukan bagi mengeluarkan cawan tersebut.

Seminggu kemudian, lelaki itu pulih dengan baik dan dilepaskan dari hospital, tetapi kerana mengapa badan itu akan mempunyai badan asing seperti itu, pihak lain sentiasa ketat.

Doktor mengatakan bahawa kejadian badan asing rektum berbanding dengan kejadian saluran pencernaan asing jauh lebih rendah, tetapi tidak boleh diabaikan.

Sumber – view.inews.qq.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *