DENGAN HANYA BEKERJA DARI RUMAH, WANITA INI DEDAHKAN RAHSIA BAGAIMANA BELIAU MENDAPATKAN 4 JUTA DALAM MASA 3 TAHUN..

 

Nor Tengku, seorang ibu kepada Kuala Lumpur 2, mempertaruhkan perkahwinannya dan keluarganya untuk menyembunyikan rahsia yang mengejutkan dari suaminya selama 13 tahun. Mohamed dan Nor Tengku, penduduk Kuala Lumpur, berkahwin pada tahun 2004 selepas bertahun-tahun bertarikh. Mohamed bekerja sebagai seorang jurutera di bandar raya dan Nor mengambil pekerjaan sebagai penyambut tetamu di klinik tempatan. Selepas anak pertama mereka, Alicia, dilahirkan pada tahun 2008, mereka memutuskan bahawa Nor akan berhenti bekerja untuk tinggal bersama anak-anak mereka.

Impak dari krisis kewangan 2008., Industri pembuatan juga terasa bahangnya . Syukurlah, Mohamed tidak kehilangan pekerjaannya, tetapi dia terpaksa bekerja lebih banyak waktu dan mengambil gaji berat untuk membantu syarikatnya bertahan. “Mohamed menyediakan keperluan kita, tetapi saya menyedari betapa lelah dia. Kami cuba untuk menyelamatkan semua wang yang kami boleh tetapi tidak pernah kelihatan seperti cukup “Kata Nor . “Kami benar-benar tidak pasti apa yang akan berlaku. Pasaran itu naik, tetapi ia jatuh lagi. Dan pada ketika itu, saya hamil dengan Ahmed, jadi kami hanya berdoa kepada Tuhan untuk yang terbaik. ”

Tidak lama selepas Ahmed dilahirkan, Nor telah melayari Facebook suatu petang dan melihat iklan mengatakan bahawa dia boleh mendapat RM 41,000 sehari dari rumah. Ingin tahu, dia mengklik padanya dan melakukan penyelidikan. “Ia mempunyai beberapa ulasan cemerlang dari banyak pengguna jadi saya berasa selamat mendaftar untuk sistem. Ia tidak seperti penipuan yang ‘cepat kaya’ di mana anda perlu menjual sesuatu untuk hidup. Sekiranya saya terpaksa menjual barang-barang yang saya tidak akan mendaftar “Kata Nor.

Menggunakan internet untuk bekerja dari rumah telah menjadi salah satu trend terbesar di dunia dan baru-baru ini meletup di Malaysia. Tesler adalah sistem arahan yang mengajar anda untuk menggunakan laman internet seperti Google, Walmart, Amazon, Apple dan sebilangan besar orang lain untuk membuat wang secara dalam talian. Apa yang perlu anda lakukan ialah mengisi borang pendek dalam talian untuk mendapatkan akses kepada sistem.

“Saya berasa takut untuk memulakan sistem tersebut. Saya tidak tahu komputer dengan baik, tetapi mereka mengajar anda bagaimana untuk melakukan semua yang anda perlu tahu. Saya benar-benar hanya tahu bagaimana untuk melayari internet, tetapi itu semua kemahiran komputer yang saya perlukan. Saya juga tidak mahu Mohamed berasa seolah-olah dia tidak menyediakan untuk keluarga kami “Kata Nor
Selepas dua minggu pertama menggunakan sistem, dua cek tiba berjumlah RM 533,080. Nor memutuskan bahawa dia memerlukan satu cara untuk menyembunyikan wang ini sehingga dia mendapat keberanian untuk memberitahu Mohamed tentang pekerjaan barunya. Jadi, dia diam-diam membuka akaun bank tanpa pengetahuan suaminya. Dia memilih untuk membuat cek terus ke akaun itu setiap minggu.

Dan seperti kehidupan itu berlaku seperti biasa selama 3 tahun. Mohamed akan bekerja manakala Nor bekerja di sistem Tesler di rumah. Dia tidak menyentuh wang itu dalam akaun rahsia. “Sukar untuk saya menyimpan rahsia besar daripada suami saya. Saya berasa seperti saya mengkhianati dia, tetapi saya lebih takut menceritakan kepadanya. Di fikirkan balik, kenapa saya perlu sembunyikan daripada dia “Nor berkata.

Awal tahun lepas, Mohamed kehilangan pekerjaannya. Apabila dia mengambil kerugian itu sangat sukar, Nor memutuskan bahawa sudah tiba masanya untuk memberitahunya apa yang dilakukannya setiap hari. Jadi, suatu ketika dahulu, dia berjalan ke bank dan mengesahkan akaun rahsia yang dia telah berkembang selama lebih dari 3 tahun. Pada masa itu akaun itu telah membuat lebih daripada RM 4,152,551.
“Nor duduk di sebelah saya dan memberitahu saya dia telah menyembunyikan sesuatu dari saya dan Tuhan saja tahu perasaan nya ketika itu” Mohamed berkongsi. Kemudian dia menarik cek dari pakaiannya dan menyerahkannya kepada saya. Ia telah ditulis kepadanya dan ditandatangani oleh bank kami untuk RM 4,152,551. Saya tidak percaya pada mulanya, dan kemudian dia memberitahu saya mengenai sistem Tesler. ”


“Mohamed terdiam pada mulanya. Saya fikir dia marah dan sedang mempertimbangkan perceraian. Tapi, dia mula menangis dan memeluk saya. Saya memberitahunya betapa malu dan maaf saya tetapi dia hanya menyeru betapa lega dia adalah solatnya untuk penyelesaian kepada masalah kewangan kita telah dijawab “Nor berkata.

6 thoughts on “DENGAN HANYA BEKERJA DARI RUMAH, WANITA INI DEDAHKAN RAHSIA BAGAIMANA BELIAU MENDAPATKAN 4 JUTA DALAM MASA 3 TAHUN..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *