Biodata 10 Artis Bollywood Terkaya dan Jumlah Harta yang ada..

10. Hrithik Roshan: Bersih Bernilai $ 45 Juta


Telah dilahirkan pada 10 Januari 1974, Hrithik Roshan adalah seorang pelakon filem India yang telah menubuhkan kerjaya yang berjaya di Bollywood sejak beliau memenangi enam Anugerah Filmfare dan telah dinamakan di media sebagai salah satu selebriti lelaki paling menarik di India. Oleh kerana dia seorang superstar hotshot di pawagam India, nilai bersihnya adalah sekitar $ 45 juta Rs 270 Crore sementara pendapatan tahunannya ialah Rs 20 Crore. Pelakon yang tampan ini telah memperoleh nilai bersihnya $ 30. Sebagai trend, beliau adalah bintang Bollywood yang memulakan kerjayanya sebagai seorang kanak-kanak dan secara beransur-ansur memperoleh kemasyhurannya sebagai pelakon antarabangsa.

9. Irrfan Khan: Bersih Bernilai $ 50 Juta


Telah dilahirkan pada 7 Januari 1967, Sahabzade Irrfan Khan, yang dikreditkan sebagai Irrfan Khan atau hanya Irrfan adalah seorang pelakon filem India yang terkenal dengan karya-karyanya yang berpengaruh di dalam pawagam Hindi. Beliau juga terkenal dengan karya-karyanya dalam filem-filem British serta Hollywood. Jurrasic World, Irrfan Khan telah memecahkan semua rekod dengan memberikan pembukaan yang humongous sebanyak $ 511 juta di seluruh dunia yang merupakan pembukaan terbesar yang pernah berlaku. Berdasarkan bakat dan kemahirannya dalam pelbagai filem, Irrfan dapat menarik sebanyak $ 4 juta setiap filem dengan nilai bersih $ 50 juta.

8. John Abraham: Bersih Bernilai $ 55 Juta


Telah dilahirkan pada 17 Disember 1972, John Abraham adalah seorang pelakon, pengeluar filem, dan model bekas. Selepas memodelkan banyak iklan dan syarikat, Abraham membuat debut filemnya dengan Jism, yang memperolehnya sebagai pencalonan Anugerah Debut Terbaik Filmfare. Dia dikenali sebagai nama yang berjaya dalam industri dan telah memperoleh nilai bersih $ 55 juta. Dia membuat pendapatan tahunan $ 12 juta dan dikenali untuk mengenakan sejumlah $ 10 hingga $ 12 crores untuk menandatangani filem. Pada usia hanya 41 tahun, lelaki kacak ini memperoleh 80 $ Juta / Rs 480 Crore pada tahun 2015 yang dianggap sebagai pendapatan yang tinggi yang dibuat seorang pelakon.

7. Ranbir Kapoor: Bersih Bernilai $ 66 Juta


Dilahirkan pada 28 September 1982, Ranbir Kapoor adalah seorang pelakon India. Melalui kariernya dalam filem-filem Bollywood yang menjadi salah satu selebriti yang paling popular dan salah satu pelakon berpendapatan tertinggi di India. Dia adalah penerima beberapa anugerah termasuk lima Anugerah Filmfare. Mengenai kekayaan bersihnya, ia adalah angka tertinggi yang dia terima dalam kerjayanya. Tetapi menurut laporan kewangan, dia membuat pendapatan yang besar sebanyak 30 crores setiap tahun kerana dia menuntut sejumlah 15 crores untuk 20 crores setiap filem selepas kejayaan ‘Yeh Jawaani Hai Dewaani’.

6. Dharmendra: Net Worth $ 70 Juta


Dilahirkan pada 8 Disember 1935, Dharmendra adalah pelakon filem India. Pada tahun 1997, beliau menerima Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat Filmfare untuk sumbangan beliau ke pawagam Hindi. Peranannya yang dilakonkan dalam filem aksi mendapat nama samaran seperti ‘Action King’ dan ‘He-Man’. Nilai bersihnya pada masa ini dianggarkan $ 70 juta yang diperolehnya dari banyak filem bermula dari Dil Bhi Tera Hum Bhi Tere pada tahun 1960. Selama karier panjang, Dharmendra telah bertindak dalam lebih dari 100 filem yang membuatnya menjadi terkenal adalah Bollywood industri.

5. Akshay Kumar: Bersih Bernilai $ 180 Juta


Dilahirkan pada tanggal 9 September 1967, Rajiv Hari Om Bhatia yang lebih dikenali dengan nama panggungnya ‘Akshay Kumar’ adalah pelakon India, pengeluar, dan artis bela diri yang telah muncul di lebih dari seratus filem Hindi. Dia telah dicalonkan untuk Anugerah Filmfare beberapa kali, memenanginya dua kali. Nilai bersihnya kini bernilai kira-kira $ 180 juta. Beliau juga mempunyai ciri-ciri hebat seperti banglo moden, armada kereta, dan koleksi basikal yang berkualiti. Penyelidikan menunjukkan bahawa setiap tahun Akshay poket pendapatan kira-kira 179.85 Crore yang merupakan pendapatan yang indah yang boleh membuat ramai orang menjalani kehidupan mewah yang lebih baik.

4. Aamir Khan: $ 185 Juta


Telah dilahirkan pada 14 Mac 1965, Aamir Khan adalah pelakon, pengarah, dan penerbit filem India. Dengan kariernya yang berjaya dalam filem-filem Hindi, dia telah menubuhkan dirinya sebagai salah satu pelakon paling popular dan berpengaruh di pawagam India. Nilai bersih Aamir Khan adalah dianggarkan $ 200 juta (Rs 1200 crore) yang mengenakan gaji Rs 40 Crore per filem dan tidak kurang dari terima kasih kepada dinamisme kreatifnya yang diketahui dan bakat yang disambut ia dilihat pada skrin kecil dan besar dan telah menjadi jenama terkenal yang disokong dan dihargai secara kewangan atas kerja-kerja sosial.

3. Salman Khan: 200 $ Juta


Dilahirkan pada 27 Disember 1965, Abdul Rashid Salman Khan, dikreditkan sebagai Salman Khan adalah seorang pelakon, penerbit, dan personaliti televisyen India. Dengan nama panggilan Perfectionist, Salman mempunyai nilai bersih $ 180 juta. Beliau telah menerima banyak penghargaan untuk persembahannya yang merangkumi 4 Anugerah Filem Kebangsaan dan 7 Anugerah Filmfare.

2. Amitabh Bachchan: Bersih Bernilai $ 402 Juta


Telah dilahirkan pada 11 Oktober 1942, Amitabh Harivansh Bachchan adalah pelakon filem India. Beliau mula mendapat populariti pada awal 1970-an untuk filem-filem seperti Zanjeer dan Deewarm, dan digelar sebagai ‘pemuda marah’ yang pertama di India untuk peranan layarnya di Bollywood. Dikenali sebagai legenda, Amitabh mempunyai pendapatan kasar sehingga tarikh $ 402 juta. Dalam industri ini, beliau dikagumi sebagai sumber inspirasi bagi mereka yang berusaha untuk memperkenalkan diri sebagai pelakon atau pelakon paten.

1.Shah Rukh Khan: Net Worth 600 $ Million


Dilahirkan pada 2 November, 1965, Shah Rukh Khan atau SRK, adalah seorang pelakon, penerbit, dan keperibadian televisyen India. Dengan mata coklat gelap, dan senyuman bergetar, Shahrukh Khan bukan hanya orang kaya Bollywood tetapi juga termasuk dalam senarai pelakon terkaya di dunia dalam kedudukan teratas. Dia menghabiskan masa kecilnya di Bangalore bersama datuknya yang bekerja sebagai ketua jurutera. Lelaki ini dikenali sebagai raja Bollywood bertindak di lebih daripada 300 filem di mana 226 kali dia dicalonkan oleh anugerah filem yang berbeza dan memenangi 207 di antara mereka, dari mana 29 kali dia dianugerahkan sebagai pelakon terbaik. Tiada keraguan mengapa nilai bersihnya adalah $ 600 juta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *